O nas

Las Vegan’s S.A. to spółka córka Manufaktury Czekolady sp. z o.o., której założycielami są Tomek i Krzysiek. Z wykształcenia informatycy, ale z pasji do czekolady i chęci stworzenia czegoś prawdziwego a nie wirtualnego, postanowili zrezygnować z „ciepłych posad” i stworzyć w 2009 roku pierwszą w Polsce manufakturę produkującą czekoladę bean-to-bar – od ziarna do tabliczki. W 2017 roku jako współwłaściciel i Członek Zarządu dołączył Marcin, doświadczony manager  z 20-letnim stażem pracy na rynku słodyczy.

Pomysł na stworzenie w 100 proc. wegańskiej marki kiełkował w nas od dawna.  Jest on wynikiem obserwacji trendów i zachowań konsumentów, a także naszych własnych – cała nasza trójka od dłuższego czasu jest na diecie wegetariańskiej. Zauważyliśmy, że na rynku brakuje mlecznych czekolad wegańskich, które mają nie tylko dobry skład, ale są także smaczne, a przy tym wpisują się w trendy ekologiczne. Chcemy wypełnić lukę na rozwijającym się rynku słodyczy i produktów wegańskich.